Wat trek je aan als avondgast?

gasten

Voor de vrouw.

Vaak is de dresscode voor de feestavond: cocktail. Je ziet op de kaart vaak een icoontje van een jurkje en een pak met stropdas staan. Dit houdt in: voor de vrouwen een cocktailjurk en voor de mannen een (donker) pak. Deze jurk moet alleen niet te flashy (or trashy) zijn. Ondanks dat zwart niet helemaal de kleur is voor op een bruiloft, kan dit wel goed voor een avondjurk.

Behalve wanneer het expliciet gevraagd wordt om wit te dragen, is wit niet de kleur voor vrouwelijke gasten om te dragen op een bruiloft. Dit geldt voor zowel overdag als ’s avonds. Het gaat erom dat je niet de kleur draagt die de bruid ook draagt. Dus vermijd om die reden ook ivoor. 

gasten

Voor de man.

Natuurlijk wil je dat jouw man/vriend er ook goed uitziet. Een mooi pak met goede stappers mag daarom zeker niet ontbreken. Met een donker gekleurd pak zit je bijna altijd goed. En wil je net even iets anders? Kies in de zomer voor luchtige stoffen in lichte tinten zoals bijvoorbeeld een lichtblauw linnen pak. Is er een specifieke dresscode, ga dan op zoek naar de items die daarmee matchen. Lookin’ good, handsome! 

Twijfel je wat bijvoorbeeld ‘black tie’ precies inhoudt? Klik dan na het lezen even door naar het artikel over de dresscode, hierin staan alle dresscodes omschreven, good to know!

Delen: