Waarvoor dient de corsage?

Corsage

De corsage.

Het dragen van een corsage op een bruiloft is een traditie uit het verleden. Het is een klein bloemstukje met een of meer bloemen en een groen blad. Aan dit kleine detail hoef je niet perse vele euro’s te spenderen.
Hoezo een corsage?
Een corsage bestaat uit allerlei verschillende bloemen. Er is een verschil tussen mannen en vrouwen bij het dragen van de corsage. Vrouwen kiezen vaak bloemen uit het bruidsboeket met veel kleur. Mannen dragen meestal iets sobere kleuren.

Corsage

Wie draagt een het?

Je naaste familie geef je een corsage. Ook de ceremoniemeester, de getuigen en bruidsmeisjes krijgen er één. Je kunt ook overwegen om de bruidsmeisjes een klein boeketje te geven, bijvoorbeeld een wat een kleinere versie van jouw bruidsboeket. Ook kun je je naaste vrienden die dicht bij je staan een corsage geven. Met een corsage kun je laten zien wie er erg betrokken zijn bij de bruiloft. De gasten weten dan meteen wie ze kunnen feliciteren.

 

Corsage

Hoe draag je een hem?

De mannen dragen de corsage met de steel naar beneden en de vrouwen dragen de corsage met de steel naar boven. Dit hoeft niet perse op de jurk te worden gespeld, maar je kunt het mini-bloemstukje ook als vrouw zijnde aan de pols dragen of op een hoed.
Let erop dat de corsage niet te zwaar wordt, anders gaat hij draaien. De corsage kan ook vastgemaakt worden met een magneet om de kleding niet te beschadigen. Wat belangrijk is, is dat deze manier niet geschikt is voor mensen met een pacemaker. De plaats van de corsage bij de man is links bij het hart. Dit is een symbool dat de aanstaande na aan het hart ligt!

TIP! Het is leuk om een grote bloem te nemen als corsage. Denk bijvoorbeeld aan een orchidee. Dit wordt niet echt als standaardbloem gebruikt, maar is wel altijd vrolijk en kun je in verschillende kleuren krijgen.

Delen: